if ( function_exists('cn_cookies_accepted') && cn_cookies_accepted() ) { }
CLOSE

Investiţii CCPS

CCPS_300x300

08/09/2016

Înapoi

Topigs Norsvin îşi extinde programul CCPS. CCPS este cunoscută ca şi Selecţia Combinată prin Încrucişare Rasială şi Rasă Pură. Pentru estimarea valorii de reproducere a animalelor de rasă pură, programele de reproducere tradiţionale folosesc pe parcursul selecţiei performanţa liniilor de rasă pură. Totodată este cunoscut şi faptul că, performanţa liniilor de rasă pură nu poate fi întotdeauna pe deplin corelată cu cea a animalelor încrucişate.

Unele proprietăţi ale mediului de reproducere a rasei pure nu sunt absolut identice cu mediul de producţie al partenerilor. Geneticienii de la Topigs Norsvin au calculat corelaţia dintre animalele de rasă pură şi încrucişate, în cazul unei proprietăţi importante, ca şi consumul de furaje. Această corelaţie este de 71%.

În scopul de a servi partenerii noştri cât mai mult posibil, Topigs Norsvin a inclus în estimarea valorii de reproducere şi datele provenite de la fermele de producţie. Noi am început acest lucru deja în anii ’90. În prezent programul conţine datele a mai mult de 50.000 de porci graşi cu origine cunoscută, încrucişaţi. Datorită implementării selecţiei genomice în programul de reproducere, utilizarea datelor animalelor încrucişate este şi mai eficientă.

Nu de mult a fost extins programul CCPS. Efectivele CCPS de la Kerssies & Spreeuwenberg din Olanda şi Blumengart Colony din Canada produc prin încrucişare TN70 x Tempo. De curând a fost instalat la Mijnheer un grajd unic, adecvat pentru înregistrarea consumului de furaje. Această fermă din Olanda produce animale TN70 x Top Pi.

Cu aceste locaţii noi putem dezvolta programul nostru CCPS şi oferi partenerilor noştri porci de cea mai bună calitate. În cazul în care doriţi să aflaţi mai multe informaţii despre programul nostru CCPS, vă rugăm să contactaţi biroul nostru din Budapesta.