Talent: economie cu 6 kg de furaj per porc gras

Talent: economie cu 6 kg de furaj per porc gras

Progres GENETIc LA viteză maximă

La fermele de reproducţie proprii Topigs Norsvin, vierii Talent arată o îmbunătăţire bruscă la conversia de furaj.

Pe parcursul ultimilor trei ani, în domeniul conversiei de furaj situaţia s-a îmbunătăţit cu aproape 6%. În timpul testărilor vierilor efectuate la ferme de reproducţie proprii din Franţa şi Olanda, în 2013 rata conversiei de furaj a fost de 2,10, pe când în 2016 de 1,98. În cazul unui porc gras cu 50% gene Talent, acest lucru înseamnă că, într-o perioadă de numai 3 ani s-a redus cu 6 kg consumul de furaj per porc gras.

De asemenea, s-a îmbunătăţit creşterea zilnică în greutate

Nu numai conversia de hrană s-a îmbunătăţit la fermele de reproducţie Talent. În perioada 2013 – 2016 şi creşterea zilnică în greutate s-a îmbunătăţit cu 6%, şi acum este de aproape 1050 g pe zi.

Progresul genetic rapid al conversiei de hrană şi al creşterii contribuie la o producţie de porci mai eficientă şi mai sustenabilă. Acesta este doar unul dintre modurile în care Topigs Norsvin contribuie la profitabilitatea producţiei de carne de porc a partenerilor săi.

Talent_Saving 6 kilos of feed per finisher_GR_RO

Datele din acest articol sunt datele medii din testul de vier care conţine circa 3500 date de consum de furaj înregistrate individual.

Mai multe știri