Test german pentru produse finite: conform AutoFOM Top Pi este cel mai bun

Test german pentru produse finite: conform AutoFOM Top Pi este cel mai bun

Descendenţii vierilor terminali Top Pi Topigs Norsvin au primit cel mai mare punctaj la testul AutoFOM (aparat adecvat pentru evaluarea ultrasonică, automată şi clasificarea la abator a porcilor graşi). Acesta este rezultatul final al testului produsului finit al porcilor graşi Landwirtschaftskammer NRW din Germania. Produsul finit Top Pi, conform categoriilor de evaluare Westfleisch, a obţinut preţ mai bun cu 1,20 €, pe când conform categoriilor de evaluare Tönnies cu 1,10 € faţă de preţul mediu al testului. În cazul tuturor liniilor de scroafe utilizate în cadrul testului, produsul finit Top Pi a obţinut cel mai bun rezultat în comparaţie cu alte linii care au participat la testare.

Pe de o parte cel mai bun rezultat AutoFOM şi cel mai bun procent de producţie, pe de altă parte creşterea zilnică ridicată a greutăţii şi consumul de furaje a porcilor graşi, au avut ca rezultat că, descendenţii Top Pi au obţinut cea mai mare marjă comercială asupra furajelor. „Am muncit din greu la dezvoltarea Top Pi, ca să asigurăm pentru producătorii noştri cea mai mare marjă comercială” spune Eduard Eissing, administratorul Topigs Norsvin din Germania. Suntem foarte fericiţi pentru că testul produsului finit a confirmat faptul că, eforturile noastre asigură profit în plus pentru partenerii noştri.

Topigs Norsvin investeşte şi în continuare în programul de reproducere Top Pi, prin selecţia genomică şi noile tehnologii. Cu privire la acestea este un exemplu bun ferma nucleu înfiinţată în 2016 în Germania. Această fermă va funcţiona alături de selecţie genomică completă, se va înregistra consumul de furaj individual, sunt realizate măsurări cuprinzătoare ale vitalităţii şi creşterii de greutate, respectiv se implementează noua tehnologie de fenotipare care serveşte pentru determinarea conţinutului de carne cu ajutorul examenului CT.

La testul produsului finit al porcilor graşi am comparat cele 4 linii Pietrain determinante în Germania. Cu sperma provenită de la aceste linii au fost însămânţate 4 linii de scroafe diferite la 6 ferme. Însămânţarea a avut loc în luna mai a anului 2014, iar porcii graşi – produse finite au fost îngrăşaţi la staţia de testare Haus Düsse şi sacrificate la abatorul Westfleisch.

Mai multe știri